(18)

Naamioratsastaja

äänikirja ja e-kirja


Naamioon verhoutunut pitkä ja hoikka mies ratsastaa pattipolvisella, valkealla hevosella, kun kaksi maantierosvoa tarjoutuu ostamaan hänen ratsunsa. Naamiomies suostuu kauppaan ja jatkaa matkaansa Little Big Gulchin kylään postivaunuissa. Häneltä on pyydetty apua, eikä hän voi olla vastaamatta kutsuun.

Härmän häjy Juho Kaaponpoika on lukenut naamiomiehestä kiehtovia tarinoita. Huomatessaan ilmoituksen kuuluisan Naamioratsastajan vierailusta hän kiinnostuu heti salaperäisestä miehestä. Pian paljastuu, että silkkinaamion taakse kätkeytyy itse naamiotarinoiden kirjoittaja Bart Henderson, joka on täysipäiväinen – vaikkakaan ei välttämättä aivan täysipäinen – kirjailija. Mutta mikä on Bartin mainitsema avunpyyntö, jonka takia hän on matkustanut Wild Finnin kotikylään?

Härmän häjyn rinnalle ratsastaa tässä FinnWest-sarjan osassa ilkikurinen lännenkirjailijahahmo, joka sekoittaa usein totuuden ja mielikuvituksen toisiinsa.

Härmän häjy Juho Kaaponpoika Helapää vahtii oikeuden toteutumista suomalaisissa lännentarinoissa. Wild Finn kohtaa seikkailuissaan niin paatuneita roistoja kuin pyssysankareitakin.

Tapani Bagge (s. 1962) on monipuolinen ja tuottelias kirjailija, joka tunnetaan kovaksikeitetyistä rikosromaaneistaan. Uransa alkuvaiheilla hän kirjoitti myös lännenlukemisto FinnWestiin.


Lukija: Jussi Puhakka
Kesto: