(0)

Månbadarna

e-kirja


Fred är sjuk i tuberkulos och har inte långt kvar att leva. Just därför vill han utnyttja sina sista år på bästa sätt. Han vill hitta kärleken. När han lyckas bli utskriven från sanatoriet för att njuta av de friska skärgårdsluften och träffar han Sonja, en sjukgymnaststudent som är elva år yngre än honom. Hon har erbjudit sig att visa honom runt i byn och Fred blir med ens kär. Men när han friar till henne kort efter att de har träffats blir Sonja chockad och flyr hem till Stockholm. Men hon har svårt att glömma honom och den tid de spenderade tillsammans.

Deras vägar korsas på nytt när Sonja börjar jobba både som städerska hos Freds mamma och som sjuksköterska på anstalten där hans syster är inlagd. Hon får veta mer om Freds liv, om sjukdomen och hans förflutna och sakta men säkert börjar känslorna krypa fram. Kan hon verkligen fly undan kärleken en gång till?

Cannie Möller (1947) är en svensk författare som under sin karriär har skrivit ett flertal framgångsrika romaner för både ungdomar och vuxna.