(183)

Musta torni: Musta Torni VII

äänikirja ja e-kirja


Musta torni -sarja on yhdistelmä fantasiaa, kauhua ja lännentarinoita

Musta torni on samannimisen sarjan seitsemäs ja viimeinen osa Jännitys tiivistyy Kingin sitoessa irrallisina leijuneita langanpätkiä yhteen ja purkautuu järkyttävien tapahtumien jälkeen tavalla, joka tyydyttää sarjan vaativimpiakin faneja.

Edellisessä osassa Susannan laulu palattiin todelliseen maailmaan, Kingin omalle maaperälle Yhdysvaltojen itärannikolle ja Maineen. Kirjassa selvitettiin Susannahin sisällä asuvan Mian tarinaa ja kohdattiin itse Stephen King. Viimeisessä osassa päähenkilö Roland tietää lähestyvänsä kohtaloaan ja tehtävänsä täyttämistä. Hänen joukkonsa, ka-tet, taistelee useammassa ajassa ja paikassa saavuttaakseen Mustan tornin ja estääkseen sen tuhoutumisen. Rolandin todellinen vastustaja on kuitenkin hänen oma poikansa Mordred, Miasta syntynyt pahan ruumiillistuma. Saavuttaako Roland tornin huipun ja selviääkö häntä odottava kohtalo siellä? Hengästyttävä ja yllätyksiä täynnä oleva juonenkulku on taattua.

Seitsenosainen Musta torni -sarja on yhtenäinen kertomus, joka kannattaa lukea alusta loppuun oikeassa järjestyksessä. Sen lukuisat juonensäikeet muodostavat hallitun kokonaisuuden, joka tarjoaa palkitsevan lukuelämyksen niin scifin, fantasian kuin kauhunkin ystäville.


Lukija: Simo Häkli
Kesto:

4.3

183 arvosanaa

tuukka

9.3.2024

Kirja oli täydellinen! Se sisälsi sydäntä riipivää surua, iloa ja ratkaisun.

Perttu

29.2.2024

Kävi tylsäksi

Eetu

30.7.2023

Hyvä sarja mutta loppu vähän lässähti