(1921)

Musta Raivo

äänikirja ja e-kirja


Janne pakotti itsensä kävelemään rauhallisesti pitkin pihatietä, pois poikakodilta ja hirvittävien tapahtumien keskipisteestä. Naapuritaloissa olisi varmasti joku paikalla, hän mietti. Varmistuttuaan vihdoin siitä, ettei kukaan vahtinut tai seurannut häntä, Janne pinkaisi juoksuun.

Musta Raivo käsittelee tarinallisin keinoin neljä alaikäisen tekemää henkirikosta. Käsiteltävät tapaukset ovat Kotkan puukotus (2009), Muhoksen perhekodissa sattunut ohjaajan surma (2015), liikuntarajoitteisen naisen surma Porissa (2018) sekä Vallilan puukotus (2020).

Tiedot kirjaan on kerätty esitutkinta- ja oikeudenkäyntiaineistoista sekä viranomaisten haastatteluista. Lisäksi kirjaan on haastateltu asianosaisia ja heidän omaisiaan. Kirjassa on muun muassa Muhoksen poikakodin surmasta tuomitun haastattelun tietoja.

Kirjassa pohditaan myös, mikä ajaa nuoret surmaamaan, ja miten nuorten tekemiä väkivaltarikoksia voitaisiin ehkäistä. Kirjan kirjoittaja Linda Rantanen on Iltalehden toimittaja, podcast-käsikirjoittaja sekä kirjailija.



4.0

1921 arvosanaa

Milla

9.2.2024

Hyvä kirja ja hyvä lukija

Iisak

9.11.2023

Mukaansa tempaava kirja, lukiallekkin isot pisteet

Jukka

3.11.2023

Tylsä