(859)

Murtumispiste

äänikirja


Huikean Labyrintti-dekkarisarjan odotettu toinen osa jatkaa Janne Rautakorven ja Liisa Sarasojan tarinaa. Murtumispiste on kertomus ihmismielen hauraudesta, epätoivosta ja äärimmäisistä teoista - sekä rakkaudesta, joka kestää halki aikojen.

Rikosylikonstaapeli Janne Rautakorpi on jäänyt työkyvyttömyyseläkkeelle Porin poliisista mielenterveysongelmien vuoksi. Vanhempi konstaapeli Liisa Sarasoja sekä muut väkivaltayksikön työntekijät tekevät pitkää päivää paikatakseen Rautakorven jättämän aukon. Erityisesti poliisia kuormittaa pääkaupunkiseudulta Poriin siirtynyt, itseään Veljeskunnaksi kutsuva uusi rikollisjärjestö sekä raiskausten sarja, jossa kaikki ei tunnu olevan kohdillaan. Henkilöstövaje näyttää helpottuvan hetkeksi, kun Rautakorven tilalle palkataan omalaatuinen ylikonstaapeli Ilari Strand.

Yllättäen tapahtuu koko Suomea ravisuttava, ennennäkemättömän julma rikos, joka tempaa omaa toipumisprosessiaan läpikäyvän Rautakorven jälleen osaksi tutkintaa. Mutta seuraako rikollisten jäljillä joku muukin?

Murtumispiste kertoo tarinaa kahdessa tasossa ja vie lukijan Porin kaduilta Atlantin valtamerelle, sieltä aavikon kuumuuteen ja aina viidakon kosteuteen Afrikan omituisten tähtien alle. Päivitä referaatti


Lukija: Antti Jaakola
Kesto:

4.1

859 arvosanaa

Jouko

5.4.2024

Tuominen kirjoittaa hyvin. Innolla odottaa, mitä seuraavaksi tapahtuu. Tutut paikat Satakunnassa tuovat lisämaustetta soppaan. Valitettavasti soppa sakenee epäuskottavaksi mössöksi, tuntuu että hulluimmatkin Hollywood-höpötykset pitää ylittää. Poliisin toimintaa kuvaillaan realistisesti -paitsi aseenkäyttöä, se on mallinnettu jostain jenkkien räiskintäelokuvasta. Lukija muuten ok, mutta ääninäytteleminen ei ole kovin hyvää. Äänentason noustessa äänensävy ärsyttää, ainakin minua. Eläinten tappamisten yksityiskohtainen kuvailu häiritsee. Samoin kiroilu; kertoja voisi sanoa että joku kiroili, sen sijaan että hänelle annetaan vuorosanat ja kaikki vttuprkleet huudetaan kovaan ääneen.

Kirsi

29.2.2024

Erittäin jännittävä kirja,joka säilytti kuuntelijan mielenkiinnon viimeisille sivuille saakka.

Päivi

27.2.2024

hieman sekava