(159)

Minä, koira ja ihmiskunta: Lajien välisen yhteiselon historia

äänikirja ja e-kirja


Viihdyttävä syväsukellus koiran ja ihmisen yhteiseen historiaan.

Biologi-kirjailijan omakohtainen teos kuvaa sykähdyttävällä tavalla ihmisen rinnakkaiseloa eläinten kanssa. Miksi uupunut tuntee olonsa levolliseksi koiransa seurassa mutta muiden perheenjäsenten vetoavat katseet väsyttävät? Miksi eläimet ylipäänsä herättävät voimakasta empatiaa? Mitä eläinyhteys tarkoittaa evoluution ja ihmiseksi kehittymisen näkökulmasta?

Koira on paljon vanhempi ihmiskunnan luomus kuin kirjoitustaito, maanviljelys tai kristinusko. Ihmisen ja koiran yhteisen matkan kartoittaminen avaa kiehtovan näköalan niin ihmisyyden perimmäiseen olemukseen kuin luontosuhteeseenkin.



3.9

159 arvosanaa

H

19.7.2023

Alussa kirjan henkilökohtaisella tasolla liikkuminen häiritsee, mutta kirjan edetessä se syventää näkökulmaa ja on siten perusteltavissa. Kirja käsittelee ihmisiä, eläimiä ja luontoa paljon koiria laajemmasta perspektiivistä osana ihmiskunnan historiaa.

Virpi

6.3.2023

Mielenkiintoinen tarina. Avasi uusia näkökulmia eläimiin ja kirjoittajan ajatuksiin ja kokemuksiin pystyin samaistumaan hyvin. Suosittelen lukemaan tai kuuntelemaan, erityisesti sopiva meille eläinrakkaille.

Heidi-Maaria

10.2.2023

Hyvä ala-astelaiselle.