(538)

Minimalismi

äänikirja ja e-kirja


Voiko vähemmän olla oikeasti enemmän?

Kaikilla on kaikkea liikaa. Kaapit täyttyvät tarpeettomasta tavarasta ja seinät kaatuvat päälle. Ruuhkavuodet kylvävät Legoja jalkapohjien alle ja jatkuva kiire kiristää oravanpyörän tahtia. Hankalat ihmissuhteet hiertävät ja epäterveelliset elämäntavat kuormittavat. Ilmastokatastrofi ahdistaa ja kyseenalaistaa jatkuvan kasvun tavoittelun mielekkyyden.

Mikä sinulle on oikeasti elämässä kaikkein tärkeintä? Minimalismi opettaa keskittymään olennaiseen, kuluttamaan tiedostavammin ja tekemään vähemmän, mutta paremmin. Kirja ei ole tavaranraivausopas vaan matkakertomus olennaisen äärelle.


Lukija: Markus Niemi
Kesto:

3.8

538 arvosanaa

Henrik

1.3.2024

Tuntuu, että kirja olisi kirjoitettu lähinnä ajankohtaisimpien meemien ja Google-haun ensimmäisen sivun perusteella. Viittaukset Fight club -elokuvaan, konmaritukseen, ilmastonlämpenemiseen yms. tulevat vastaan kaikille, jotka aiheeseen tutustuvat edes 5 minuutin ajan itsenäisesti. Muiden sanomisten robottimainen toistaminen tuntuu olevan kantava teema. Näin ollen, aiheen tiimoilta jää kaipaamaan jotain paljon enemmän. Ainoa oikeasti mielenkiintoinen asia kirjassa oli luettelo kirjailijan kaikista tavaroista. Plussaa siitä, että kirja oli melko lyhyt ”:D”.

Kaisa

29.1.2024

Puolet kirjasta tuntui vaan päiväkirjamaiselta "tätä teen, jotta pelastan itseni oman elämäni tuhoamiselta". Minimalismia käsittelevä osuus ok, joskin kirjoittaja olisi voinut erotella, että minimalismi tyylisuuntana ja aatteena ovat sinänsä 2 eri asiaa.

Olga

26.12.2023

Tämä oli oikein kattava teos minimalismista! Pidin siitä että kirjassa käydään läpi useita elämän eri osa-alueita, joihin kaikkiin minimalistisia periaatteita voi soveltaa. Helposti minimalismia ajattelee vain tavaran karsimisena minimiin, mutta Teemu Kunto osoittaa hienosti mitä kaikkea muutakin minimalismi voi merkitä. Teoksen rakenne on selkeä ja tekstiä on helppo seurata. Kirjailija kertoo omasta matkastaan ja peilaa minimalismia tähän meidän aikaamme ja paikkaamme historiassa. Lukiessa ei tunnu että Kunto olisi tarjoamassa minimalismia taikaratkaisuna kaikkiin ongelmiin, vaan ottaa erilaiset elämäntilanteet huomioon. Tätä arvostin ja ajattelenkin, että minimalismiin tutustumisesta olisi varmasti hyötyä kaikille suomalaisille tavalla tai toisella. Teoksen sävy säilyy kannustavana ja kehottaa lukijaa pohtimaan itse, eikä missään vaiheessa keinahda paasaavaksi. Lisäksi teos tarjoaa hyvin lähteitä, joilla lukija voi edetä syvemmälle minimalismin maailmaan.