(162)

Mies pimeästä

äänikirja ja e-kirja


Moderni Sherlock Holmes

Millennium-sarjan jatko-osien kirjoittajan uusi, älykäs rikossarja, joka johdattaa mielen pimeimpiin sopukoihin.

Jalkapalloerotuomari hakataan kuoliaaksi Tukholmassa, mutta ilmeinen syyllinen ei tunnusta. Apuun kutsutaan nerokas, sivistynyt ja poikkeuksellisen päättelykyvyn omaava psykologian professori, joka sattuu olemaan myös bipolaarinen ja pahassa lääkekoukussa, Hans Rekke. Hän kohtaa dramaattisissa olosuhteissa rationaalisen, kunnianhimoisen mutta alemmuuskompleksista kärsivän nuoren naispoliisin, Micaela Vargasin. Yhdessä he päättävät ratkaista tapauksen, johon vaikuttaa liittyvän niin CIA kuin Talebanitkin. Kuka erotuomari todella oli?

David Lagercrantz (s. 1962) on ruotsalainen kirjailija ja journalisti, joka on julkaissut paitsi tietokirjoja myös useita romaaneja. Maailmanmaineeseen kirjailijana hänet nosti jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovićin elämäkerta sekä Stieg Larssonin Millennium-romaanisarjan hahmoihin pohjautuvat itsenäiset jatko-osat. Poikkeusyksilöt ja oman tiensä kulkijat ovat aina inspiroineet häntä.



3.3

162 arvosanaa

Sami

27.12.2022

Tykkään enemmän todentuntuisista, mutta kuitenkin rationaalisista hahmoista. Tässä oli hiukan liian taitava henkilö ja toisaalta ainakin yksi toimi järkeään vastoin. Lisäksi tunteiden pitkällinen selvittely sopii paremmin naisille.

Vesa

6.2.2022

Surkea lukija, ei pysty.

Marja

18.1.2022

Mielenkiintoinen, mutta turhan pitkäksi venytetty.