(36)

Maijan tarina: lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteisön traumana

e-kirja


Vanhoillislestadiolaisen Maijan lapsuus särkyi jo varhain, kun hän joutui seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Siitä alkanutta traumaattista tapahtumasarjaa pahensi perheessä ja lähiympäristössä vaikuttanut vaikenemisen kulttuuri, joka mahdollisti hyväksikäytön jatkumisen. Tässä kirjassa Maija kertoo lapsena koetusta seksuaalisesta väkivallasta sekä sen torjumisesta, unohtamisesta ja palautumisesta mieleen aikuisena. Yritykset purkaa lapsuuden tapahtumia oman lähipiirin ja uskonyhteisön kanssa johtivat uudenlaisiin vaikeuksiin.

Maijan lisäksi teoksessa kirjoittavat eri alojen asiantuntijat. Heidän teksteissään tarkastellaan traumatisoitumisen ja toipumisen prosessia, uskonnollisen yhteisön ja väkivallan kytköksiä, uskon ja moraalin välistä yhteyttä sekä hyväksikäytöstä puhumista ja siitä vaikenemista. Kokonaisuutena teos on vahva yhteiskunnallinen puheenvuoro mutta myös kertomus uskosta, rohkeudesta ja selviytymisestä.



3.3

36 arvosanaa

Satu

25.9.2023

Toisti vähän itseään mutta tärkeä sanoma.

Tanja

26.7.2021

Kirja kertoo raadollisen tarinan, jota ei voi lopettaa kesken. Itku tuli moneen kertaan kun ajatteleekaan mitä kauheuksia pieni lapsi on joutunut käymään läpi ja miten voidaankaan niin julmasti perheen ja yhteisön keskellä jättää yksin.