(54)

Maa joka ei koskaan sula

äänikirja ja e-kirja


Vavahduttava romaani rakkaudesta ja petoksesta vie jäätikölle, joka uhkaa kadota alta.

Kanada 1970. Nuori nainen kulkee tundralla lapsi kohdussaan, kuuntelee jäätikön jyrinää ja pelkää pahinta. Samaan aikaan toisella puolella maata toinen nainen kulkee adoptiotoimiston rappusia ja toivoo parasta.

Yli 30 vuotta myöhemmin fyysikko Unni tutkii Baffinin saarella, miten nopeasti Pennyjäätikkö sulaa. Yhtä paljon hän tahtoo tietää, missä on Jon, jonka hän tapasi saarella vuotta aiemmin.

Kanadalaisen Jonin ja saamelaistaustaisen Unnin rakkaustarina on sydäntäsärkevä kertomus koti-ikävästä ja väkevä puolustuspuhe ihmisen ja pohjoisen luonnon vapaudelle.


Lukija: Mili Kaikkonen
Kesto:

3.9

54 arvosanaa

Heimo

11.10.2022

Tämä olisi ollut parempi lukea kirjana. Lukijan äänessä oli jotain häiritsevää ja lukunopeus piti nostaa melkein 1.5 että jaksoi kuunnella.

Jaana

28.3.2022

Äänikirjan lukija ei tee oikeutta hyvälle kirjalle.

Emmi

15.2.2022

Kerronta on kaunista, mutta paikoitellen lukija häiritsee sen etenemistä. Eri lukijan kanssa teos olisi ehkä saanut aivan toisen sävyn, tällä asetelmalla tulkitsin Unnan ehkä liiankin haaveilevaksi runotytöksi lukijan äänen johdosta. Kirjana tämä on kyllä kaunis, ajankohtainen ja ajatuksia herättävä. ❄️