(37)

Loppu on aina lähellä

äänikirja ja e-kirja


Suositun ja palkitun Hardcore History -podcastin luoja tarkastelee menneisyyden apokalyptisiä hetkiä, ja pureutuu niiden avulla tulevaisuuden haasteisiin.

Luovatko kovat ajat kovempia ihmisiä? Voiko ihmiskunta käsitellä aseidensa voimaa tuhoamatta itseään? Voiko ihmisen tekniikka tai kyvyt koskaan nousta huippuunsa tai taantua? Pitivätkö barbaarit itseään barbaarisina? Mitä jos Julius Caesarilla tai Aleksanteri Suurella olisi ollut atomipommi käytössään? Kukaan ei tiedä vastauksia näihin kysymyksiin, mutta kukaan ei kysy niitä yhtä mielenkiintoisella tavalla kuin Dan Carlin.

Loppu on aina lähellä -kirjassa - joka on kirjoitettu ennen koronaa - Carlinin pohdintojen keskiössä on ei vähempää kuin ihmisen selviytyminen. Pronssikauden romahduksesta ydinajan haasteisiin kysymys selviytymisestä roikkuu ihmiskunnan päällä kuin Damokleen miekka.

---

Dan Carlinin suositulla Hardcore History -podcastilla on miljoonia kuuntelijoita. Podcasteissaan, jotka välillä kestävät jopa kuusikin tuntia, Carlin sukeltaa syvälle historiaan ja haastaa kuuntelijat pohtimaan vaikkapa sitä, miten me toimisimme, jos eläisimme läpi historian suurimpia mullistuksia.



3.6

37 arvosanaa

Toni

18.10.2020

Periaatteessa kokoelma hardcore history -podcastista otettuja juttuja. Toki helppo tehdä kirja, kun kasaa omia höpinöitään yhteen jonkun teeman ympärille. Eihän tämä alkuperäistä äänikirjaa voita mitenkään, kun se on Danin itsensä lukema.