(143)

Leijapoika

äänikirja ja e-kirja


Upea bestseller ystävyydestä, petoksesta ja sovituksesta myllerrysten Afganistanissa.

Amir, mahtimiehen poika, ja Hassan, köyhän palvelijan poika, ovat erottamattomat ystävykset leikkiessään Kabulin kujilla. Sitten leijanlennätyskilpailussa tapahtuu petos, joka erottaa pojat toisistaan. Vuosien jälkeen Yhdysvaltoihin paennut Amir palaa talibanien hallitsemaan Afganistaniin sovittamaan tekoaan.

Leijapoika on käännetty kymmenille kielille, myynyt yli kahdeksan miljoonaa kappaletta ja se on sovitettu myös elokuvaksi.



4.4

143 arvosanaa

Ave

14.4.2024

Harvemmin tulee kyyneleet nykyään, kun kuuntelen kirjoja. Nyt tuli. Erittäin hyvä, myös informatiivinen kirja Afganistanista ja afganistanilaisten kultuurista, perinneistä, mielenmaisemasta ajattelutavasta. Myös poliittisesta historiasta ja lähimenneisyydestä. Lohduton. Erityisesti kun tiedetään, että maa ja ihmiset kärsii edelleen. Sivistyksen kannalta, jokaisella länsimaalaisella pitäisi perehtyä tähän teokseen.

Pirjo

8.2.2024

Ei ihannoi aikaa ennen talebaneja-luokkayhteuskuntaa. Kuvaa pelkistetysti kuinja valta saa ihmisryhmät tekemään raakuuksia alistetussa asemassa oleville. Laajenee koko maailmaa ja historiaa koskevaksi ilmiöksi. Lupauksen voima ja merkitys selviytymisessä.

Ritva

1.5.2023

Surullinen ja silti ihana loppu