(3)

Lahjat

äänikirja ja e-kirja


Kertomus äideistä ja sukupolvista, odotuksista ja toiveista.

Tuulia on kotiäiti. Hän on lujasti päättänyt olla kotona koko sen ajan jonka kuopus on pieni, vaikka mieli palaa akateemiseen uraan, alueelle, jolla hän tuntee olevansa turvallisemmilla vesillä.

Tuulia kokee olevansa kotiäitinä monenlaisten näkymättömien odotusten kohde. Äitiys pakottaa hänet punnitsemaan aivan uudella tapaa arvojaan ja asenteitaan. Myös hänen sosiaalinen elämänsä rakentuu uudelleen, pihapiiriin astelevat äidit, vertaishahmot, joiden kanssa voidaan jakaa leikkipuiston ämpärit ja kasvukivut.

Lahjat on romaani, joka pyrkii paikantamaan arjen koostumusta, säilömään asioita, jotka unohtuvat helposti. Elämä lasten kanssa ei ole suuri kertomus vaan rakentuu pienistä epäolennaisista yksityiskohdista, jotka pyyhkiytyvät helposti elämän suuriin käänteisiin.

Riina Katajavuori (s. 1968) on helsinkiläinen runoilija ja kirjailija. Hänen runojaan on käännetty noin kolmellekymmenelle kielelle. Katajavuoren viimeisimmät aikuisille kirjoitetut teokset ovat romaanit Kypros (2021) ja Wenla Männistö (2014) sekä runokokoelma Maailma tuulenkaatama (2018).


Lukija: Noora Dadu
Kesto: