(6)

Kädestä suuhun – keitto-opas

e-kirja


Vuorisen kirjoissa esiintyneet reseptit yhteen koottuna

Kirjailija Juha Vuorinen ja kirjan kuvittaja, sarjakuvataiteilija Tex Hänninen näyttävät, miten herkullinen lopputulos syntyy, kun kaksi keski-ikäistä miestä panee lusikkansa samaan soppaan.

Aina siitä lähtien, kun Tapiolan vainioilla painittiin karhujen kanssa, suomalaiset ovat luottaneet vanhaan sanontaan: ”Ei ole läheskään niin nälkä, kun välillä syö.” Tämän oivalluksen jälkeen ongelmaksi onkin usein muodostunut se, mitä tänään syötäisiin.

Ongelmaa helpottamaan rynnistää masterchef Vuorinen leipäveitsi viuhuen ja kokinhattu viettelevästi vinossa. Keitto-oppaassaan hän marinoi aloittelevia kanssakokkaajiaan zenmäisen kärsivällisesti parhailla vinkeillään graavilohen oikeaoppisesta maustamisesta aina vedet kielelle herauttavan poronkäristyksen saloihin. Kokeneempi kokki puolestaan ilahtuu päästessään maistelemaan monenmaista ruokaa intialaisesta pottuleivästä thaivaalliseen tattaripitsaan.

Kädestä suuhun -keitto-opas sopii ihan jokaiseen keittiöön. Ja tottahan se on, ettei ole läheskään niin nälkä, kun välillä syö.



3.0

6 arvosanaa