(191)

Kuura

äänikirja


Urbaania fantasiaa ja romantiikkaa sekoittava "Kuura" ammentaa tiivistunnelmaisen tarinansa klassisista ihmissusimyyteistä. Nykypäivän Suomeen sijoittuvassa kertomuksessa pedon ja ihmisen kahtiajako on pelkkä veteen piirretty viiva. "Kuura" on trilogian avausosa.

Lukiolaiset ystävykset Inka ja Aaron elävät suojattua elämää Turun kupeessa sijaitsevassa, muurin ympäröimässä Kuurankeron pikkukaupungissa, jossa ihmissusiin törmää enää vain uutisissa tai historiankirjoissa. Tasainen arki saa kuitenkin säröjä, kun Inkan pikkuveli joutuu vakavaan onnettomuuteen. Pelko rakkaan menettämisestä pakottaa Inkan etsimään apua muurin varjoisalta puolelta, kylmästä susien yöstä. Teko repii auki salaisuuden, jonka seuraamuksilta edes Aaron ei voi välttyä – etenkään sen jälkeen, kun mukaan vedetään suloinen, pedontuoksuinen Matleena.

Onko parempi varjella suurempaa hyvää vai rikkoa asetettuja rajoja rakkaimpiensa vuoksi?

Elina Pitkäkangas on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa. Hänen nuorille aikuisille suunnattu suosittu trilogiansa "Kuura" julkaistiin vuosien 2016–2018 aikana.


Lukija: Anniina Piiparinen
Kesto:

4.0

191 arvosanaa

Laura

22.9.2023

Tuskallinen lukukokemus, jonka meinasin monesti jättää kesken. Varsinkin toinen päähenkilöistä oli todella lapsellinen ja itsekeskeinen, enkä pystynyt ollenkaan samastumaan hänen touhuihinsa.

Gobbo

5.9.2023

ikuisesti mun comfort sarja ❤️ oon lukenu nää neljästi ja kuunnellu kolmesti 🐺

ab💘

14.5.2023

paras trilogia ja täydellinen lukija💕 kuurankero on mun safe place ja menee seitsemännettä kertaa tää sarja kuunteluun 🥰