(8)

Kustobservationer

e-kirja


”Att trovärdigt skildra den som lever med gråten i halsen är en stilistisk utmaning som Anna Fock hanterar väl.”

Göteborgsposten

”Kustobservationer” lever på stämningar och detaljer. Och som den lever.Trots att den handlar om ett stillastående liv finns inget statiskt över den. Där finns uppgivenhet, men också skärpa, humor och värme.”

SR Kulturnytt

” Det är genuint fängslande att se staden Tallinn träda fram i helfigur, romanen är lika mycket stadens som Liis och det är en absolut förtjänst.”

Svenska Dagbladet

”Fock slarvar inte med researchen. Hon låter sin fascination för miljöerna vägleda och går in i dem. Hundra procent.”

Dala-Demokraten

"Anna Fock är en mästare på att skriva en sorts kollektivromaner, där perspektiv bryts mot varandra och olika röster möts."

Tidningen Vi

”Fock har ett slags mellanförskapsblick där vissa av Liis observationer framstår som en blandning av autentiska och svenskskapade - men ändå träffsäkra. Hon skapar igenkänning och småleenden. ”

Borås Tidning

När ensamheten kryper sig på vandrar Liis genom staden och besöker källarbarer och konstnärskaféer. Hon saknar sin kille Madis som flyttade ifrån Estlands kyla och mörker för ett annat liv i Filippinerna. Han ville ha henne med, men hon valde att stanna kvar hemma i Tallinn. Nu vet hon inte riktigt varför, men Madis går inte längre att få tag på.

Liis arbetar som hyttstäderska på Sverigefärjan och gör korsord för dagstidningen. Men mest av allt försöker hon att inte tänka på Madis. Barndomsvännen Lisanne, som har man och barn och bor i en nybyggd lägenhet i förorten, vill att hon ska ge kärleken en ny chans på Tinder. Men hur ska det gå till när alla andra är lika upptagna av sina egna kärlekssorger?

Kustobservationer är en nutida flanörroman som utspelar sig i Tallinn och på Östersjöns Sverigebåtar.