(336)

Kuolemaantuomitut

äänikirja ja e-kirja


Eräänä päivänä Tyria katseli televisiota ja havahtui järkyttävään uutiseen. Kahta naista epäiltiin useiden miesten murhista Floridassa. Tyria ymmärsi, että hän oli ollut mukana Aileenin kanssa, kun tämä tappoi Peter Siemmsin. Tyria oli osasyyllinen murhaan, ja jotain pitäisi tehdä.

Karla Faye Tucker murhasi ryöstön yhteydessä kaksi ihmistä vuonna 1983. Mikä ajoi nuoren rokkaritytön tappamaan?

Suomalaissukuinen Aileen Wuornos tappoi seitsemän miestä vuosina 1989–1990. Päättikö hän kostaa kokemansa kaltoinkohtelun kaikille miehille?

Kelly Gissendaner juoni aviomiehensä murhan vuonna 1997. Miksi vankilassa tapojaan parantanutta naista ei armahdettu?

Lisa Montgomery riisti lapsen äidiltään raa’alla tavalla vuonna 2004. Oliko kuolemantuomio hänelle ainoa oikea rangaistus?

Tämä kirja kertoo neljän amerikkalaisen naismurhaajan tarinan. Heistä kukin tuomittiin kuolemanrangaistukseen. Kirjassa pohditaan, miten naisten lapsuus vaikutti siihen, mitä heistä tuli – ja olisiko tekoja voitu estää. Kirjassa käydään läpi myös naisen asemaa yhteiskunnassa sekä rikoksentekijöinä Yhdysvalloissa.

Kirjan kirjoittaja Liisa Saarijärvi tekee suosittua Kuolemaantuomitut-podcastia. Päivätöikseen hän on sairaanhoitaja.


Lukija: Kristiina Puukko
Kesto:

3.8

336 arvosanaa

Ansku

15.12.2023

Kielelliset virheet tekstissä häiritsivät jonkin verran. Muuten kiinnostava ja koukuttava teos truecrime fanille.

Laura

29.10.2023

Hyvä kirja ja mielenkiintoinen aihe, mutta jonkin verran turhaa saman toistoa. Lukija äänti paljon sanoja epäselvästi ja sössöttäminen häiritsi.

Aada

12.5.2023

Aika hyvä ja mielenkiintoinen