(503)

Kuolema kiitospäivänä

äänikirja ja e-kirja


Tervetuloa kuolettavan kauniiseen Three Pinesiin

Louise Pennyn herkullisen dekkarisarjan ensimmäisessä osassa nerokas rikoskomisario Armand Gamache tiimeineen tutkii nuolesta surmansa saaneen opettajan kuolemaa Three Pinesin maalaiskylässä.

Viehättävä pikkukylä Three Pines Quebecin kaupungin lähellä heräilee kiitospäivän aamuun. Kun kaikkien rakastama, eläkkeellä oleva opettaja Jane Neal löydetään metsästä kuolleena, on kyläläisillä vaikeuksia uskoa tapahtunutta todeksi.

Kylän asukkaat olettavat nuolesta surmansa saaneen Janen joutuneen salametsästäjän uhriksi. Quebecin poliisilaitokselta saapuva rikoskomisario Armand Gamache tiimeineen on toista mieltä. Tarkkanäköinen ja harkitseva Gamache aistii, että jotain synkkää piileskelee kylän sievien julkisivujen takana. Jotain, joka uhkaa saattaa lisää kyläläisiä mullan alle estääkseen totuutta paljastumasta.

Kuolema kiitospäivänä on Louise Pennyn herkullisen dekkarisarjan ensimmäinen osa. Sarja sijoittuu Three Pinesin idylliseen, eriskummallisten ihmisten asuttamaan maalaiskylään.

Louise Penny (s. 1958) on kanadalainen menestyskirjailija, jonka Three Pines -dekkarisarja on käännetty yli 25 kielelle ja sitä on myyty maailmanlaajuisesti yli seitsemän miljoonaa kappaletta. Sarjan dekkarit ovat niittäneet lukuisia kirjallisuuspalkintoja ensimmäisestä osasta lähtien.

Ennen kirjailijaksi ryhtymistään Penny työskenteli toimittajana radiossa eri puolilla Kanadaa. Nykyisin hän asuu pienessä kylässä Montrealin eteläpuolella.


Lukija: Kalle Chydenius
Kesto:

3.5

503 arvosanaa

Jenni

7.1.2024

Kirja starttasi vaisusti, mutta kun henkilöhahmot tulivat tutuiksi, se lähti vetämään paremmin. Lukijasta en pitänyt, hänen tapansa lukea oli laahaava ja monotoninen, eikä hän osannut lausua sen koommin ranskaa kuin englantiakaan.

MINNA

30.11.2023

Alku oli pitkä, viimeiset kaksi tuntia jännittäviä. Maailman paras lukija.

Terhi

16.7.2023

Miellyttävä, jännittävä, rauhallinen, analysoivat ja kiinnostava dekkari. Just miumaumukkaa. Kiitos vielä lukijallekin joka hänkin onnistui