(130)

Kunniaton mutta vapaa

äänikirja ja e-kirja


Polttavan ajankohtainen kuvaus pakolaisuudesta ja kunniaväkivallasta.

Afgaanitaustainen Azadeh kasvoi pakolaisena Iranissa. Isänsä kuoltua hän sai äidin ja sisarusten kanssa turvapaikan Suomesta, mutta tasa-arvon mallimaassa elämä muuttui entistä rajoitetummaksi. Nuori tyttö pakotettiin kihloihin serkkunsa kanssa ja häntä kohdeltiin väkivaltaisesti. Yhteiskunta ympärillä sulki silmänsä. Azadeh päätyi yrittämään itsemurhaa mutta pakeni lopulta turvakotiin. Hän aloitti uuden elämän yksin ja tyhjästä, kouluttautui ja löysi oman paikkansa.

Periksiantamattoman nuoren naisen kasvutarina haastaa pohtimaan suomalaisen yhteiskunnan kipukohtia, joista on vaikea puhua pelon ja ennakkoluulojen takia.


Lukija: Laura Malmivaara
Kesto:

4.0

130 arvosanaa

Tiina

10.2.2024

Aiheesta olisi saanut mielenkiintoisen tarinan, mutta nyt teksti oli sekavaa ja pomppi asiasta toiseen. Kuva päähenkilöstä jäi hyvin ohueksi persoonattomaksi. Odotin paljon, mutta petyin.

Marika

12.1.2024

Aihe mielenkiintoinen, mutta toteutus jäi tyngäksi ja liian pintapuoliseksi.

Hanna

8.1.2024

Kirja piti hyvin mukana koko tarinan ajan ja halusin lukea sen loppuun, mutta ei tullut fiilistä, ettei malttaisi lopettaa kuuntelua, surullista miten oma perhe saa nuoren voimaan noin pahoin. Onneksi päähenkilöllä meni hyvin kirjan lopussa ❤️