(455)

Kunnes kaikki kuolevat

äänikirja ja e-kirja


”Miksi te tapatte toisianne?”

Ajankohtaisessa tietokirjassa kerrotaan, miksi Tukholman lähiöissä lasten ja nuorten jengit taistelevat maineesta, vallasta ja huumemarkkinoista tuliasein ja sosiaalisessa mediassa.

Tukholman lähiöissä on käynnissä hengenvaarallinen konflikti, jota lapsista ja nuorista koostuvat jengit kutsuvat sodaksi. Ja sodassa kaikki on sallittua. Jengiläiset eivät kunnioita oikeuslaitosta, aikuisia tai rikollishierarkioita pätkääkään – eivätkä ihmishenkeä.

Huumeista, aseista ja räpistä rakentuvan ja somessa kertautuvan julkisivun takana leijuu kysymys vailla vastausta: Miksi te tapatte toisianne?

Diamant Salihu onnistui pääsemään jengiläisten ja heidän perheidensä maailmaan. Kunnes kaikki kuolevat kertoo menetetystä sukupolvesta. Lapsista ja nuorista, jotka elävät julmimmin sitä, mikä yhteiskunnan pettämisestä on seurannut. Ja niistä muutamasta, jotka ovat kieltäytyneet luopumasta toivosta.

Diamant Salihu (s. 1983) on tutkiva toimittaja, joka onnistui pääsemään jengiläisten, heidän perheidensä, opettajiensa ja muiden nuorten kanssa työskentelevien maailmaan. Hänet palkittiin tästä kirjasta Bonnierin suurella journalistipalkinnolla. Salihu kirjoittaa suomenkieliseen laitokseen päivitetyn esipuheen.


Lukija: Simo Häkli
Kesto:

4.2

455 arvosanaa

Esa

19.1.2024

Rikolliset somalit tappavat toisiaan ja muita rikollisia, kirja on hyvä dokumentti klaanien Ruotsista. Hyvä kerronta, aika paljon turhia rap tekstejä kahdella kielellä

Anton

8.12.2023

Mielenkiintoinen ja tärkeä aihe, hyvällä lukijalla varustettuna täydet 5 tähteä. kirja antaa hyviä perpektiiväjä, joita voisi heijastaa muissa maissa

Katru

12.11.2023

Kertoo paljon.