(379)

Kun muuta ei jäljelle jää

äänikirja ja e-kirja


Ella Werner on Göteborgin poliisin uusi rikosprofiloija, jonka ensimmäinen tapaus käsittelee nuoren miehen murhaa. Johtolangat kuljettavat hänet Göteborgin saaristoon ja siellä vanhaan taloon, jossa asuu tutkija Egon Guthlin.

Hän on kehittänyt mullistavan lääkkeen Alzheimerin tautiin ja lääkkeen testit ovat uskomattoman lupaavia. Eräs muutaman vuoden takainen epäonnistunut koe nakertaa kuitenkin Egonin mieltä, sillä sen tulokset olivat pelottavia.

Eräänä iltana Egonin veljentytär Sandran luona vierailee pelokas mies, joka väittää olevansa hänen serkkunsa ja anelee Sandraa avaamaan oven. Hän ei kuitenkaan uskalla päästää vierasta miestä sisään.

Sandra ei pääse ajatuksesta, että hänen sedällään on saattanut olla salainen poika ja hän päättää palata setänsä kotisaarelle tutkimaan asiaa. Menneisyys ei kuitenkaan päästä Sandraa ja Egonia otteestaan. Kuka valehtelee? Kuka puhuu totta? Mitä Egon salailee? Sandralle selviää pian, että hänen henkensä on vaarassa.

Mats Ahlstedtilla on Ruotsissa uskollinen lukijakunta, ja hänen kirjojaan on myyty yli 700 000 kappaletta. Ahlstedt on entinen toimittaja, jonka kirjoissa on vahva yhteiskunnallinen sanoma, joissa heikko-osaisemmatkin pääsevät ääneen. "Kun muuta ei jäljelle jää” on Mats Ahlstedtin Ella Werner -sarjan ensimmäinen osa.

Ruotsinkielisestä painoksesta sanottua:

”Tarina hakkaa täysillä kierroksilla alusta loppuun.” Maria Näslund, Göteborgs-Posten

“Vallanhimon ja ahneuden seuraukset pääsevät valloilleen eikä kukaan ei ole turvassa tässä karmivassa psykologisessa trillerissä." Maria Neij, Motala Vadstena Tidning


Lukija: Jarmo Mäkinen
Kesto:

3.5

379 arvosanaa

Aino

20.2.2024

Lukijan vuoksi vain 2 tähteä

Mari

15.2.2024

Ei kovin laadukasta tekstiä eikä tarinankerrontaa.

Kirsi

24.1.2024

kirja hyvä,lukijasta en pitänyt.