(206)

Kukkulan kuningas

äänikirja ja e-kirja


Roger Brown ei ole mikään tavallinen headhunter, kykyjenetsijä. Hän on pääkallonmetsästäjä, Kukkulan kuningas isolla koolla.

Brownin löytämät ihmiset on aina valittu työhönsä. Hän on erehtymätön.

Brownilla on kaupungin kaunein vaimo, loistelias talo paraatipaikalla ja vaimolla reilusti tappiollinen taidegalleria. Rahasta on huutava pula. GPS-yritys Pathfinder tarvitsee johtajan ja Brownin tehtävä on etsiä hänet. Vaimonsa gallerian näyttelynavajaisissa hän kohtaa Clas Greven, joka on miltei liian täydellinen Pathfinderin johtajaksi. Isoäitinsä vanhasta asunnosta Greve on löytänyt kadonneeksi kuvitellun Peter Paul Rubensin mittaamattoman arvokkaan maalauksen. Niin arvokkaan, että sen myymällä eläisi loppuelämänsä herroiksi.Alkaa tapahtumien vyöry, jossa metsästäjä voi muuttua saaliiksi ja vain yksi jäädä henkiin.Kukkulan kuningas.

Jo Nesbø on noussut ensin johtavaksi norjalaiseksi rikoskirjailijaksi Harry Hole-romaaneillaan, sitten johtavaksi pohjoismaiseksi kirjailijaksi. Tänä päivänä hän kamppailee jo tasapäisesti muutaman muun kirjailijan kanssa maailman suosituimman kirjailijan tittelistä. Aika velikulta!


Lukija: Jukka Pitkänen
Kesto:

4.0

206 arvosanaa

Joonas

15.12.2023

Kirjassa hauskasti käytetty erilaisia sanoja. Esim ensin käytetään sanaa: takamus ja heti seuraavassa lauseessa sanaa: kyrpä. En tiedä onko suomentajan nerokkuutta vai itse kirjailijan (ensimmäinen Jo Nesbø kirjani)

Anonyymi

20.7.2023

Nerokas ja mukaansatempaava. Jukka Pitkänen lukijana päästää kirjan tekstin oikeuksiinsa.

Anu

16.10.2022

Ääneen naurattavan hauska kirja!