(268)

Kuhala ja yöjuna

äänikirja ja e-kirja


Onko yksityisetsivä Kuhala joutunut elämänsä kiipeliin?

Jyväskyläläinen yksityisetsivä seikkailee Hippu-koiransa kanssa Suomea ristiin rastiin selvitelen kahta rikosvyyhtiä. Kummassakin pääepäiltyjen listan kärjessä komeilee Kuhala itse.

Kuhalaan iskevät ikämiehen vaivat ja nuoren miehen hulluus. Kahden rakkaussuhteen ylläpito ei edusta hänen parasta osaamistaan, joten hän panee ne jäähylle ja keskittyy rikosten selvittämiseen. Syytä onkin, toinen murhatuista kun on Kuhalan vanha vastapeluri rikosylikomisario Nevakivi ja toinen hänen taannoin pohjoisen yöjunassa tapaamansa tarjoilija. Epäilyt kohdistuvat siis Kuhalaan. Kokenut etsivä väistää yhä ketterästi muutaman stiletinviillon ja kiväärinluodin eikä pane pahakseen yösijaa pikkukaupungin putkassa, mutta totuus ei ota selvitäkseen. Kuhala ei anna periksi, tarpeen tullen hän on valmis naulitsemaan vastaanhangottelijan vaikka kravatista pöytään.

Ropponen marssittaa jälleen kerran esiin värikkään joukon ihmislajin edustajia ennen kuin huikea loppuratkaisu paljastuu.

Jyväskyläläisen Markku Ropposen (s. 1955) tunnetuin hahmo on yksityisetsivä Otto Kuhala. Tarinat ovat itsenäisiä, ja moni lukija aloittaakin uusimmasta – ja haalii sitten käsiinsä kaikki aiemmat. Viime vuosina Ropposelta on julkaistu myös kaksi erinomaisen vastaanoton saanutta veijariromaania. Sama hersyvä huumori on aina ollut Kuhala-sarjankin erikoismausteena.


Lukija: Arttu Kurttila
Kesto:

3.9

268 arvosanaa

Malla

7.10.2023

Hivenen tiivistetymmät lemmenkohtaukset olisivat riittäneet, muuten kelpo kuunneltavaa.

sami

2.1.2023

Hyvä kirja mutta valitettavasti en pidä lukijan artikulaatiosta. Harmi että näitä lukijoita ei voi vaihtaa mieleisekseen.