(238)

Krinoliinijoulu

äänikirja ja e-kirja


Säkenöiden roihuava historiallinen romanssi.

Paronin joulutanssiaisten lähestyessä Mollbergan kartanossa leijailee makeisten tuoksun lisäksi odottamattomia tunteita. Vastustamattoman romanttinen periodidraama 1800-luvun Ruotsista on kuin tehty Brontën siskosten ja Bridgertonin faneille.

Ulltunassa paukkuu pakkanen, mutta karamellinkeittäjätär Lovisa Lind aikoo Amerikkaan, pakoon pikkukylän ankeutta ja salattua menneisyyttään. Kun leskeksi jäänyt paroni von Drever tarvitsee ikimuistoisen konvehti- ja suklaakattauksen joulutanssiaisiinsa, ei Lovisa kuitenkaan voi jättää makeispuotia pulaan. Mutta mistä kumpuaa selittämätön vetovoima hänen ja paronin välillä? Voiko säätyä katsoa läpi sormien rakkauden takia? Konvehtien keskellä käy selväksi ainakin se, että muillakin on synkän salaperäinen historiansa.

Amanda Hellberg (s. 1973) varttui pikkuruisessa Varnhemin kylässä Ruotsissa. Nykyään hän asuu perheensä kanssa Oxfordissa, missä syntyimyös Krinoliinijoulu. Hellbergin ensimmäinen historiallinen jouluromanssi aloittaa vahvatunnelmaisen Joulu Ulltunassa -sarjan, joka sijoittuu kuvitteelliseen ruotsalaiskylään.



3.5

238 arvosanaa

Annu

26.2.2024

Kepeä feelgood-kirja.

Elina

6.2.2024

Hämmmästyttävän kliseistä tekstiä ja älytöntä ylikuvailua muun kerronnan kustannuksella. Satiirissa tyylivalinnan vielä ymmärtäisin, mutta tämä on kai aika tosissaan kirjoitettu kirja. Hahmoissa on sentään jotain ideaa, mutta kirjoittaja ei osaa herättää hahmoja henkiin jotta lukija jaksaisi välittää. Mikäli tämä olisi synopsis kirjalle, siitä olisi voinut saada kivan. Nyt monet tärkeätkin kohdat vain mainitaan luettelomaisesti sen sijaan että tarina olisi oikeasti kerrottu.

iiris.vuorenmaa

11.1.2024

Kepeä teos mukava kuunnella