(620)

Koodinimi Alice

äänikirja ja e-kirja


1947. Yhdysvaltalaisella matematiikanopiskelija Charlie St. Clairilla on pieni ongelma. Hän on raskaana ja naimaton. Nuoren naisen vanhemmat lähettävät tyttärensä Eurooppaan, jossa hänelle on varattu tapaaminen perheen maineen säilyttämiseksi. Samaan aikaan Charlie elättelee toivoa, että hänen natsimiehityksessä kadonnut rakas serkkunsa Rose olisi yhä elossa. Charlie suuntaa kohti Eurooppaa päättäväisenä selvittääkseen rakkaan serkkunsa kohtalon.

1915. Ensimmäinen maailmansota on riehunut Euroopassa vuoden ja Eve Gardiner palaa halusta taistella saksalaisia vastaan. Yllättäen hänelle tarjoutuu mahdollisuus työskennellä vakoojana. Hänet lähetetään vihollisten miehittämään Ranskaan, jossa häntä kouluttaa kohtalokas Lili, “Vakoojien kuningatar”. Lili luo laajan naisvakoojien verkoston suoraan vihollisen katseen alle.

Kolmekymmentä vuotta myöhemmin Eve viettää päivänsä juopuneena ja erakoituneena rapistuvassa lontoolaisessa asunnossaan. Häntä vainoaa petos, joka lopulta mursi koko Alice-verkoston. Tapahtumat saavat uuden käänteen, kun nuori yhdysvaltalainen tunkeutuu Even elämään ja mainitsee nimen, jota hän ei ole kuullut vuosikymmeniin. Heidän yhteinen päämääränsä on löytää totuus - oli lopputulos mikä tahansa.

***

Kate Quinn on yhdysvaltalainen kirjailija, joka opiskeli musiikkitieteiden maisteriksi Bostonin yliopistossa. Kiinnostus historiaa kohtaan välittyy hänen kirjoistaan, jotka kaikki ovat olleet myyntimenestyksiä. Niistä jokainen on myös käännetty usealle eri kielelle.


Lukija: Roosa Honkanen
Kesto:

4.1

620 arvosanaa

Mervi

12.3.2024

Hienosti punottu totuuteen pohjautuva tarina missä roolihahmot alkoivat elämään. Kun kuunteli janosi lisää. Romantiikkaa pahuuden keskellä. Upea!

Netta

27.2.2024

2/3 odotin että jotain tapahtuisi, todella pitkäveteinen ja kirjan kuuntelu jäi kyllä tuohon..

Maire

16.2.2024

Piti otteessaan👍