(30)

Kehon viisaat viestit: Kuuntele, tiedosta ja voi paremmin

äänikirja


Kehomme ja mielemme ovat viisas kokonaisuus, jolla on kyky hoitaa itseään. Stressi ja kiire voivat kuitenkin vieraannuttaa meidät kehostamme, jolloin emme osaa enää kuulla sen viestejä. Väsymyksellä ja kivulla on silti tärkeää sanottavaa - ne kertovat siitä, miten todella voimme.

Kehon viisaat viestit auttaa lukijaa ymmärtämään kehoaan ja luomaan siihen kokonaisvaltaisen yhteyden. Konkreettiset harjoitukset auttavat vapautumaan stressistä, säätelemään vireystiloja sekä vaikuttamaan kipukokemukseen ja muihin kuormittaviin tuntemuksiin.

Kirjan uudistetussa versiossa käsitellään stressin ja traumaattisten kokemusten yhteyttä erilaisiin kiputiloihin ja toiminnallisiin oireisiin. Lisäksi tarkastellaan liikunnan roolia hyvinvoinnissa sekä muun muassa kroonisen väsymysoireyhtymän ja pitkittyneen koronataudin hoitoa.

Karita Palomäki on psykofyysinen fysioterapeutti, NLP-työnohjaaja ja EFT-kouluttaja. Juha Siira on kipupsykologi, psykoterapeutti ja kouluttaja. Siira on julkaissut yhdessä Mikael Saarisen kanssa mm. teoksen Tunteet kehossa (2021).


Lukija: Anna Kuusamo
Kesto:

3.3

30 arvosanaa

Riina

22.5.2023

Olisin toivonut vähemmän konkreettisia harjoituksia ja enemmän teoriaa.

Anni

18.7.2022

Selkeä kirja kehon ja mielen yhteydestä. Paljon harjoituksia ja hyviä esimerkkejä, teoriaa olisin toivonut enemmän. Kirjassa keskitytään vähän liikaa pelkkään kipuun kehon tuntemuksista.

Jani

16.7.2022

Aihe erittäin kiinnostava, mutta minun makuuni kirjan menetelmät kuulostavat melko pseudotieteellisiltä. Toki tunteiden ja ongelmien käsittely varmasti on erittäin tärkeää ja voi auttaa fyysisten vaivojen hoidossa ihmisen ollessa psykofyysinen kokonaisuus. Placebo-vaikutuskin onnaliarvostettu, ja sitä ilman muuta kannattaa hyödyntää, kunhan sen kustannuksella ei esim. lopeta lääkkeiden käyttöä. Akupunktioon ja kehon meridiaaneihin kirjassa suhtauduttiin aika kritiikittömästi. Riittäisikö yhtä hyvin pelkkä ongelan kognitiivinen käsittely ja olisiko hoidon tulos yhtä hyvä, vaikka naputtelisi mitä tahansa kehon kohtaa tai vaikka pöytää?