(321)

Kaukaisin ranta

äänikirja


Roken lahjakkaan velhon tarina jatkuu amerikkalaiskirjailija Ursula K. Le Guinin (1929-2018) maineikkaan Maameren tarinat -sarjan kolmannessa osassa Kaukaisin ranta, joka palkittiin National Book Awardilla ilmestymisvuonnaan. Huimien vaellusvuosiensa jälkeen Ged on palannut nuoruutensa opinahjoon, Roken velhokouluun, ja noussut Maameren mahtavimmaksi velhoksi, arkkimaagiksi. Kun Enladin prinssi Arren tuo hälyttäviä uutisia läntisten velhojen hiipuvista taikavoimista, arkkimaagin itsensä on lähdettävä pitkälle purjehdukselle kukistaakseen pahuuden nousun.

Maameren tarinoita pidetään yhtenä kaikkien aikojen hienoimmista fantasiasarjoista. Ursula K. Le Guinia on verrattu kertojana J. R. R. Tolkieniin ja C. S. Lewisiin, ja Maameri-kirjojen velhokoulu on epäilemättä innoittanut myös J. K. Rowlingia.


Lukija: Antti Virmavirta
Kesto:

4.1

321 arvosanaa

Ghia

6.6.2023

Nautin kirjasta. Kuten Le Guin on itsekin pohtinut, kirjoissa on huomattavaa sisäistettyä misogyniaa ja naishahmoja on vähän eivätkä he ole kovin edistyksellisiä. Tarinana kuitenkin mukaansatempaava ja voin huomata kuinka J.K. Rowling on löytänyt inspiraatiotaan Le Guinin kirjojen ääreltä!

Kristiina

9.5.2022

Mukaansa tempaava, välillä oli ei niin kiinnostavia kohtia, jotkut kohdat kerrottu liian tarkasti ja moniseleitteisesti

Juho

22.9.2021

Pitkävetinen