(188)

Kassu Halonen: Maailma on kaunis

äänikirja ja e-kirja


Melodian mestarin elämäkerta

Suosikkiartistien taustavaikuttaja avaa uskomatonta elämäänsä suomalaisessa musiikkibisneksessä.

Kalervo ”Kassu” Halosta on luonnehdittu Suomen menestyneimmäksi kevyen musiikin säveltäjäksi ja tuottajaksi. Halosen elämäkerta käsittelee monikasvoisen taiteilijan mittavaa roolia suomalaisen kevyen ja raskaammankin musiikin eri vuosikymmenillä.

Surun pyyhit silmistäni, Rentun ruusu ja Sydämeeni joulun teen ovat esimerkkejä koko kansan megahiteistä, joiden sävelet on piirretty Kassu Halosen kynällä. Halonen puhuu nyt ensi kertaa myös elämänsä kipeistä hetkistä, kuten isän menettämisestä vain seitsemänvuotiaana sekä menestysvuosien kovasta hinnasta: avioliittonsa pirstoutumisesta esikoistyttären syntyessä ja maan menestyneimmän levy-yhtiön ajautumisesta konkurssiin.

Kirjassa ääneen pääsee myös Halosen lähipiiri, joka välittää lukijalle aidon kuvan musiikkivaikuttajan elämästä julkisuuden valokeilan takana - isänä, puolisona sekä intohimoisena kokkina ja golfaajana.

Pitkän linjan kulttuuritoimittaja Tommi Saarela tunnetaan musiikkialan merkkihenkilöistä kirjoittamistaan kiitetyistä elämäkerroista. Saarelan Pave Maijanen - Elämän nälkä oli vuoden 2021 suuria arvostelu- ja myyntimenestyksiä.


Lukija: Ville Tiihonen
Kesto:

4.2

188 arvosanaa

Anonyymi

17.3.2024

Upea historiikki Suomalaisen musiikin suurmiehestä.

Rolle

9.2.2024

loistava kirja

Anonyymi

17.7.2023

Hieno katsaus Suomen iskelmän lähihistoriaan. Kiitos Kassu Haloselle.