(126)

Kansallispuistojen kutsu

äänikirja


Vuoden luontokirja! Vuoden matkakirja! Kansallispuistoissa ei aina koe seikkailuja. Karhujen kanssa ei painiskella. Mutta yhteyden niissä löytää. Yhteyden retkikumppaniin, poikaan, tyttäreen. Ja ennen kaikkea: yhteyden luontoon, itseen. Suomen neljäkymmentä kansallispuistoa ovat seikkailevan retkeilijän aarreaitta. Ne eivät ole pelkästään eräjormien valtakuntaa, vaan ne tarjoavat mahdollisuuksia kaikenkuntoisille ja -ikäisille: Kajakkiretkeilyä Kolovedellä, kummituksia Syötteellä, paratiisielämää Koilliskairassa, taide-elämyksiä Hossassa, majakkabongailua Selkämerellä... Viehättävän Vuori-Kalajan lammen rantaan voi patikoida pientenkin lasten kanssa paistamaan tikkupullaa. Ja kun alkaa kuulla korvissaan kansallispuistojen kutsun, korpimaan rauhoittavan hyminän, voi pakata kankaisen mökkinsä rinkkaan ja suunnata kulkunsa erämaa-alueille – kokea rauhaa, josta kaupungissa ei ole osannut edes uneksia.


Lukija: Aarne Linden
Kesto:

4.1

126 arvosanaa

Marjukka

3.3.2024

oli mukava elää myös omia kokemuksia tämän hienosti kirjoitetun teoksen mukana

Aila

13.10.2023

Mukavaa ja leppoisaa kerrontaa, kaunista kuvailua. Isän ja lasten yhdessäoloa hiljaa, yhdessä kulkien. Humoristisia ja jännittäviäkin tapahtumia.

Janne

25.5.2023

Aivan fantastisen hienosti kerrottu kansallispuistoista. Tätä kuunnellessa oli todella rentouttavaa kuvitella vielä itselle näkemättömiä paikkoja Suomesta.