(227)

Kallis kotimaa

äänikirja


Suomen itsenäisyyden kalliit lunnaat.

Ratsuväkiprikaati joutuu Kannaksen suurhyökkäyksen aikana kesällä 1944 koviin taisteluihin Viipurinlahden saarilla ja kokee suuria menetyksiä. Sekasorron ja kiivaiden pommitusten keskelläkin rakkaus on väkevä voima. Kirjeet eivät kuitenkaan kulje, lomat on peruttu ja kotirintamalla tiedetään sotatilanteesta hyvin vähän. Naiset yrittävät hoitaa arjen askareita ja hankkia lapsille syötävää.

Tiet täyttyvät taas evakoista. Jotkut kohtaavat määränpäänsä jo matkalla niin kuin ne sadat, jotka tuhoutuvat tai haavoittuvat Simolan asemalla ammusjunan räjähtäessä siviilijunan vieressä.

Kallis kotimaa päättää seitsenosaisen Lehmusten kaupunki -sarjan.


Lukija: Erja Manto
Kesto:

4.4

227 arvosanaa

Teju

18.3.2024

Mahtava kirja-sarja👍🥰Laila osaa kertoa niin elävästi sodasta, kotiväen hädästä, lasten ikävästä..kaikesta siitä, mitä ei toivoisi enää ikinä kenenkään joutuvan kokemaan..mutta todellisuus on toista😔Kiiitos Erja❤️👍olet kaikista parhain juuuri näihin kirjoihin, joissa murteet ja tunteet näyttelee suurta osaa.

Marjatta

14.3.2023

Hyvä kirja

Kirsti

25.2.2023

Upea päätös Lehmusten kaupunki -sarjalle. Koskettavia elämänkohtaloita ja tarinoita. Sota-aika tulee eläväksi ja ymmärrettäväksi meille sodan jälkeen syntyneille sukupolville. Samoin sodan mielettömyys ja se, mistä ylisukupolvisuuden traumat kumpuaavat.