(1231)

Kaikki se valo jota emme näe

äänikirja


Jännittävä. Koskettava. Ahmittava.

Suuri lukuromaani sodasta, rakkaudesta ja radioaalloista sekä mittaamattoman arvokkaasta jalokivestä, joka määrää kahden erikoisen lapsen kohtalon.

Saksalainen Werner asuu orpokodissa ja kuuntelee öisin ranskankielisiä radiolähetyksiä. Sokea Marie-Laure elää isänsä, Pariisin luonnontieteellisen museon lukkosepän, kanssa. Sota syttyy. Werner sijoitetaan radiolähetyksiä vakoilevaan SS-yksikköön, ja Marie-Laure pakenee Bretagneen, Saint-Malon kaupunkiin. Mukanaan hänellä on salaperäinen, mahdollisesti kirottu, jalokivi. Vuosi vuodelta Wernerin ja Marie-Lauren polut lähenevät toisiaan. Mitä tapahtuu kun heidän tiensä viimein risteävät?

Anthony Doerr (s.1973) on palkittu amerikkalainen kirjailija.Kaikki se valo jota emme näe on hänen läpimurtoteoksensa. Lukijoiden ihastus on tehnyt kirjasta huikean myyntimenestyksen, ja siitä on tullut yksi verkkokirjakauppa Amazonin kaikkien aikojen kehutuimmista romaaneista. Lukijoiden lisäksi Doerrin romaanin ovat ottaneet omakseen kriitikot. Kevät 2015 toi Doerrille myös Pulitzerin kirjallisuuspalkinnon.


Lukija: Jukka Pitkänen
Kesto:

4.1

1231 arvosanaa

Anonyymi

3.3.2024

Kaunis, järkyttävä. Tekstissä tarkkaa havainnointia, joka tuo tapahtumat lähelle.

Taina

24.2.2024

koskettava

Tutta

19.2.2024

Huikea ja hyvin luettu!