(104)

Kaari: Kirjailija Kaari Utrion elämä

äänikirja ja e-kirja


Kaari Utrio (s. 1942) luki pikkutyttönä Jokamiehen maailmanhistorian ja tiesi, mitä halusi tehdä isona: hänestä tulisi historiantutkija. Kun hän valmistui historian maisteriksi, hän tahtoi kirjoittaa historiallisen romaanin työllistääkseen itsensä väliaikaisesti. Vuonna 1968 ilmestyneestä esikoisromaanista Kartanonherra ja kaunis Kirstin alkoi tuottelias ura.

Utrio on kirjoittanut kolmekymmentäseitsemän romaania ja parikymmentä populaaria tietokirjaa. Hänen ensimmäisestä tietokirjastaan Eevan tyttäristä tuli menestysteos. Hän on kirjoittanut myös tv- ja radiokäsikirjoituksia, artikkeleita ja kolumneja. Utrio on ollut ahkera yhteiskunnallinen keskustelija. Naisasianaisena hän on herättänyt railakastakin vuoropuhelua.

Kaari Utrion tarina on osa suomalaisen kirjallisuuden ja kustantamisen historiaa. Isä Untamo Utrio oli perustamassa Tammea ja äiti, toimittaja Meri Utrio, suomensi. Kaari Utrio ja hänen miehensä Kai Linnilä puolestaan perustivat Amanita-kustantamon. Utrion tarina kertoo kirjailijan työstä; sen ankaruudesta ja nautinnollisuudesta. Se on kertomus onnellisten loppujen naisesta, joka karikoista huolimatta katsoo ulapalle päin


Lukija: Erja Manto
Kesto:

4.3

104 arvosanaa

Anna

11.1.2023

Upeasti ja hienoin oivalluksiin kirjoitettu teos, jossa kuvataan koukuttavasti ja moniulotteisesti kirjailijaa sekä hänen elämäänsä ja elämäntyötään.

Kristiina

1.7.2022

Niin hyvä ja lukija aivan kirjan näköinen♥️Älykästä tekstiä Älyköstä❤️Kaari Utrio suuri filosofi

Heidi-Maaria

9.5.2022

Mahtava, Tuo henkilön ja historian tapahtumat todella lähelle kuulijaa. Ainoa mikä jäi häiritsemään oli se, ettei itse kirjoja käsitelty niinkään jos ollenkaan. Muutamalla sanalla kuvailtiin milloin kirjoitti mitä ja mitkä menestyivät tai oli myyty ulkomaille. Tässä mielessä keskittyi liikaa itse henkilöön. Toisaalta toi muun perheen ja puolisot todella lähelle kuulijaa. Sinänsä hieno asia, sillä kirjailijan yksityiselämä on ollut ainakin itselle täysin tuntematon. 10+. Parhaimpia elämäkertoja, joita olen koskaan lukenut tai kuunnellut.