(791)

Jyrkänteen reunalla: Ruth Galloway 3

äänikirja ja e-kirja


Ruth Galloway -sarjan kolmas mysteeri!

Elly Griffithsin Jyrkänteen reunalla paljastaa salaisuuden toisen maailmansodan ajoilta.

Armoton meri kaivertaa Norfolkin rantoja vuodesta toiseen, ja eräänä päivänä jyrkänteiden alta paljastuu luita. Poliisi kutsuu arkeologi Ruth Gallowayn paikalle, ja pian käy selväksi, että kyseessä ei voi olla onnettomuus. Jäljet johtavat toisen maailmansodan vuosiin, jolloin Britanniassa pelättiin natsi-Saksan maihinnousua. Mitä Norfolkissa tuolloin tapahtui, ja miksi se on haluttu kätkeä ikuisiksi ajoiksi? Ja voiko joku asiaan sekaantuneista olla vielä elossa? Mysteeri vetää äitiyslomalta palaavaa Ruthia vastustamattomasti puoleensa, vaikka yhteistyö poliisi Harry Nelsonin kanssa ei sujukaan ongelmitta. "Loistavaa että sarjan kolmas osa on yhtä kiehtova kuin edellisetkin." - The Guardian"Täydellinen sekoitus jännitteitä, järkytyksiä ja yllätyksiä." - The Independent

Elly Griffiths (s.1963) on englantilainen kirjailija, joka tunnetaan parhaiten arkeologi Ruth Gallowaysta kertovasta suositusta dekkarisarjasta. Ennen kirjailijanuraansa Griffiths työskenteli lastenkirjallisuuden parissa kustannusalalla. Idea Ruth Galloway -sarjaan syntyi lomalla Norfolkissa, kun kirjailijan aviomies oli juuri vaihtanut alaa arkeologiksi.

Griffithsin dekkarien suomentaja Anna Lönnroth on myös koulutukseltaan arkeologi.



3.9

791 arvosanaa

Saima

26.1.2024

Kolmas Ruth Galloway kirja ja jokaisessa hänet on yritetty tappaa ja yleensä ilman pätevää syytä. Muutenkin juonet tuntuvat toistensa toistolta hieman eri kulisseissa. Suuri osa kirjaa on päähenkilön sisäistä marinaa ja epävarmuutta painostaan (80kg!!!) ja äitiydestään tai marinaa katolilaisuudesta. Päähenkilö on siis ateisti, mutta jostain syystä katolilaisuus on kaikkien ensimmäisten kirjojen teemana koko ajan esillä. Naiset, myös poliisinainen kiljuvat pienimmästäkin syystä. Samainen poliisinainen ei halua nukkua samassa huoneessa suojelemansa vauvan kanssa, koska vauvan itkuun herääminen olisi pelottavaa. Poliisi on lähetetty paikalle hänen pomonsa toimesta suojelemaan vauvaa, mutta pomo ei kerro tälle poliisille, että epäilee talossa olevan lastenhoitajan olevan murhaaja. Syyllinen on tyyppi, jota kukaan ei epäile koska hän ei ole oikeastaan edes esiintynyt kirjassa ennen kuin simsalabim, paljastuu tunnustamalla päähenkilölle. Lukijalla ei ole mitään mahdollisuutta arvata tekijää, jonka motiivi on suoraan sanottuna hatusta heitetty. Halusin tykätä tästä kirjasarjasta ja ekan kirjan jälkeen olin innoissani. Nyt odotin vaan, että kirja loppuisi. Kirjasarjassa tuntuu olevan myös teemana, että kaikki pettävät puolisoitaan, ja se on oikeastaan ihan ok, kunhan pyrkii olemaan ystävällinen petetylle osapuolelle ja salaa suhteensa. En paljasta enempää, mutta lopussa päähenkilö tekee varsin ikävän tempun salasuhteensa puolisolle. Ja tämä on se ”rohkea, itsenäinen nainen”… Juu ei.

Emma

3.10.2023

Kirja numeroitu väärin joten jäi yksi välistä. Ilmeisesti pitäisi olla #3 eikä #2.

Anonyymi

26.2.2023

Mielenkiintoinen,jännittävä .