(638)

Juokse tai kuole

äänikirja ja e-kirja


Matkusta jälleen Doggerlandiin!

Syyspäivän tasaus on perinteinen juhla Doggerlandissa, mutta tragedia iskee varoittamatta ilonpidon keskelle. Onko kysessä viharikos vai jotain muuta?

Satama on täynnään väkeä, kun Doggerlandin ensimmäinen Pride-festivaali on alkamassa. Mutta yhtäkkiä juhlamieli kääntyy puhtaaksi kauhuksi. Joku ampuu suoraan väkijoukkoon. Kun poliisi ehtii paikalle, on tekijä jo kuollut. Viimeisillään raskaana oleva Karen Eiken Hornby on päättänyt selvittää tappajan motiivin.Vähitellen piirtyy kuva tämän traagisista viimeisistä päivistä, mutta onko vastaus sittenkään niin yksinkertainen? Tutkimuksen myötä Karenin oman elämän salaisuudet ovat vaarassa paljastua huonoimmalla mahdollisella hetkellä.


Lukija: Karoliina Kudjoi
Kesto:

4.1

638 arvosanaa

Sara

16.2.2024

Karenille sattuu ja tapahtuu! Hyvä kirja.

Tarja

20.12.2023

Sarja vain paranee 👌

Anneli

1.9.2023

Doggerland-sarja vain paranee vanhetessaan! Kiinnostavan kimurantti juoni ja hyvät hahmot pitävät hyvin otteessaan, ja loppuratkaisu pääsi yllättämään. Lukijakin on mainio. Ärsytystä aiheutti vain suomennos. Se on sinänsä hyvää työtä, mutta miksi ihmeessä osa repliikeistä on yhtäkkiä hyvin puhekielisiä, kun samat henkilöt puhuvat toisaalla tavallista yleiskieltä? Siinä ei ole mitään logiikkaa, ja joidenkin hahmojen suuhun puhelieli ei sopinut ollenkaan. Missään aiemmissa kirjoissa ei ole menetelty näin. Olisin myös suonut, että uusi kääntäjä olisi kunnioittanut alkuosien kääntäjän ratkaisua ja pitänyt yhden keskeisen tapahtumapaikan eli pubin nimen ennallaan. Oli vähn hämmentävää, kun tutuksi tullut Jänis ja varis olikin yhtäkkiä Hare and crow.