(73)

Joukkotuho rintamalla

äänikirja ja e-kirja


Edessä piti olla nopea sota, jossa Saksan keisarikunta ojentaisi naapureitaan. Myös vastapuolella ympärysvallat Ranska, Venäjä ja Britannia olivat hyvin toiveikkaita. Tuhansia seikkailunhaluisia nuorukaisia ilmoittautui vapaaehtoisiksi puolustaakseen kansakunnan kunniaa.

Todellisuus kuitenkin oli täysin toinen. Rintamat juuttuivat pian mutahelvettiin keskelle Eurooppaa, ja sota venyi venymistään huolimatta uusista aseista kuten myrkkykaasuista, torpedoin varustetuista sukellusveneistä, panssarivaunuista ja hävittäjälentokoneista.

Piina päättyi vasta, kun Yhdysvallat vuonna 1917 lähti sotaan. Tuoreiden yhdysvaltalaisjoukkojen tulo käänsi sodan pian ympärysvaltojen eduksi. Vaikka Saksan keisarikunta hävisi, aselepo oli odotettu. Saksan siviilit näkivät nälkää ja pinnan alla kyti Venäjän innoittama vallankumous. Versaillesin rauhansopimuksen ehdot eivät kuitenkaan taanneet rauhaa, pikemminkin päinvastoin.

Maailman historia vie sinut henkeäsalpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepäin – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptiläisten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jännittävistä ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.


Lukija: Harri Heikkilä
Kesto:

3.9

73 arvosanaa

Tuomas

11.8.2022

Kertoo ensimmäisen maailman sodan kauheuksista, enimmäkseen sotilaan näkökulmasta.