(23)

Josir Jalatvan eriskummallinen elämä

äänikirja ja e-kirja


Josir Jalatvan eriskummallinen elämä (2017) vie junaraiteilla kulkevan sirkusseurueen matkaan.

“Myös sukupuolilla leikitään onnistuneesti. Rajojen hämärtyminen ei yllättäen vähennä vaan lisää teoksen eroottista latausta. Ihmisen olemassaolon merkitykseen, rakastamiseen ja parisuhteeseen liittyvät keskustelut ovat runsaita ja mielenkiintoisia.” - Turun Sanomat

Josir Jalatva on hurvitteleva hedonisti ja sirkustirehtöörin perijä, jonka rakastettu Micholei Rostus kärsii monikehollisuudesta. Nuoret miehet rakastavat toisiaan suursodan runtelemassa Aurosiassa, mistä Jumala on lähtenyt lätkimään jo yli tuhat vuotta sitten taakseen katsomatta. Kun Micholei pyrkii eroon kirouksesta, joka on ajanut hänet monikehollisuuden karuselliin, alkaa ajojahti pitkin tuhoutumatonta junarataa. Matka on täynnä aamunkoittoon venyviä juhlia, hekumaa ja salaisuuksia.

Siiri Enoranta on tamperelainen kirjailija, jonka teokset ovat olleet poikkeuksellisen palkittuja. Enoranta on saanut teoksistaan mm. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia- ja Topelius- palkinnot. Lisäksi Enorannan teokset ovat olleet Runeberg-, Tulenkantaja- sekä Kuvastaja-palkintoehdokkaina.


Lukija: Panu Kangas
Kesto: