(131)

Jaettu

äänikirja ja e-kirja


Onko kaikki jaettavissa?

Tarkkanäköinen esikoisromaani perheen dynamiikasta ja siitä, miten helppoa ihmisten on olla kohtaamatta toisiaan. Mitä tapahtuu, jos teknologia soluttautuu kolmanneksi pyöräksi parisuhteeseen?

Brooklynissa asuvan Merin arki nyrjähtää, kun avuksi saapuu sukulaistyttö Helmi. Nuoren au pairin huoleton käytös ahdistaa järjestelmällistä Meriä, mutta uhmaikäinen Hope leimautuu nopeasti hoitajaansa. Vaikka paluu freelancetoimittajan töihin tuo vaihtelua kotiäidin elämään, Merin tyytymättömyys ei katoa. Hänen on vaikea löytää paikkaansa uudessa kotimaassa. Tilannetta ei helpota, että urakeskeinen aviomies Jacob on aina töissä, kaupallistamassa kuluttajien mielihaluja mainostoimistossa. Pettynyt Meri ajautuu etsimään nautintoa yllättävästä lähteestä.

”New Yorkiin sijoittuva tarkkanäköinen esikoisromaani kuvaa natisevaa avioliittoa ja elämää, josta on tullut suoritus. – – Suviala on taitava ihmismielen tulkitsija. Hän osaa kuvata, miten mahdotonta suorittavien ihmisten on nykyään päästää tai päästä toisen lähelle.” (Turun Sanomat)

”Emilia Suvialan Amerikan-romaani ironisoi viihdyttävästi suomalaisten maahanmuuttajien arkea.” (Satakunnan Kansa)

Emilia Suviala (s. 1977) on ihmismielen sokeista pisteistä, vastakulttuureista ja teknologisista innovaatioista inspiroituva psykologi, jonka tie on kulkenut Helsingistä Brooklynin kautta Pohjois-Kaliforniaan. Hän on kirjoittanut tietokirjan luovuuden vastavoimista yhdessä siskonsa kanssa.


Lukija: Krista Kosonen
Kesto:

3.2

131 arvosanaa

So

9.5.2023

Juoni puuttui, ei kunnon loppuratkaisua, vaikka aineksia olisi ollut. Lukija oikein hyvä.

Minna

2.3.2023

Kirjassa ei juurikaan tapahtunut mitään.

Netta

24.2.2023

Tykkäsin. Outo fiilis tuli kun heti lapsesta kertovan tekstin jälkeen puhuttiinkin klitoriksesta ja itsetyydytyksestä