(162)

Itsetunnon voima: Hylkää ankeuttajat ja luota itseesi

äänikirja ja e-kirja


Itsetunto ei kehity tyhjiössä. Sen pohja rakennetaan lapsuudessa ja sen tueksi tarvitaan onnistumisen kokemuksia ja myönteistä palautetta muilta. Joskus tämä pohja jää kuitenkin huteraksi: ihminen janoaa epätoivoisesti muiden hyväksyntää ja pitää menestymistään silkkana tuurina.

Sosiaalipsykologi Janne Viljamaa kehottaakin meitä valitsemaan laumamme viisaasti. Positiivisuudella kun pääsee paljon pidemmälle kuin latistamisella. Itsetunnon vahvistamiseen tarvitaan joskus omakehukuuria ja jämäkkyystreeniä, mutta kaikkein tärkeintä on itseen tutustuminen. Kun tajuamme, miksi jotkut ihmiset aiheuttavat meissä häpeän ja huonommuuden tunteita ja toiset saavat meidät tuntemaan itsemme arvokkaiksi ja osaaviksi, opimme hakeutumaan minuuttamme vahvistaviin suhteisiin, kauas ankeuttajista.

Sosiaalipsykologi, opettaja ja kouluttaja Janne Viljamaa on kirjoittanut useita kirjoja psykologian eri ilmiöistä narsisimista aggressioon ja lahjakkuudesta häpeään. Hän on viiden lapsen isä ja asuu Helsingissä.


Lukija: Oskari Katajisto
Kesto:

3.9

162 arvosanaa

Erika

27.2.2024

Tykkäsin! Erilainen tämän genren kirja, ironinen hyvällä tavalla ja kevyt, ei menty niin syvälle asioihin vaan käsiteltiin laajasti kokonaisuus esille tuoden.

Carita

18.2.2024

Monta asiaa kirkastui minunkin elämässä. Kiitos tästä kirjasta. Suosittelen muille.

rane

16.2.2024

Muuten olisi tullut 5tähteä, mutta miksi pitää politiikkaa sekoittaa itsetunnon parantamiseen? Sitä on liikaa joka paikassa niin olisi kiva lukea self help-kirja ilman jatkuvia esimerkkejä Trumpista yms. Muutoin kyllä on tosi hyvä kirja!👌