(84)

Isoviha

äänikirja ja e-kirja


Vuodet 1713–1721 ovat jääneet Suomen historiaan erityisen verisinä. Isonvihan aikana Venäjän tsaarin sotilaat valtasivat suuria osia Suomesta. Lähes koko Etelä-Suomi oli miehitetty. Pohjanmaan alue koki erityisen kovia miehityksen aikana – esimerkiksi Hailuodon saarella kasakat tappoivat yhden yön aikana yli 800 henkeä. Myös Kemi ja Tornio saivat osansa verisestä terrorista.

Viljo Raudan "Isoviha" on perusteellinen katsaus isonvihan aikaisiin tapahtumiin.

Viljo Rauta on Viljo Kalervo Niukkasen (1902–1944) peitenimi. Hän julkaisi erityisesti seikkailuromaaneja. Ammatiltaan Niukkanen oli toimittaja.


Lukija: Tapio Rauvala
Kesto:

3.8

84 arvosanaa

Janne

7.3.2024

Huomaa minä aikana tämä kirja on kirjoitettu, ajoittain kirja vaikuttaa enemmän sota-ajan propagandalta kuin historiateokselta. Aikalaiskuvausten käyttö on mainio tyylikeino, mutta tapahtumien kulku on selvitetty varsin ohuesti.

Jonna

8.1.2024

Aivan loistavaa tietoa Suomen historiasta. Suosittelisin kyllä jokaisen kuunneltavaksi ihan yleistiedon nimissäkin. Kuinka suomalaisen sisun juuret ovat muodostuneet suomalaisuuteen pysyväksi piirteeksi? Entä miksi venäläisiä kutsutaan vihanimellä ”ryssä”? Miksi heitä vihattiin syvästi? Miten yhteiskunta rakentui 1700-luvun ”Suomessa” jne…

Olli

2.3.2023

On meidän kansaa koeteltu!