(246)

Islantilainen syleily

äänikirja ja e-kirja


"Tämän piti olla se kuuluisa viimeinen keikka."

Kevään ensimmäiset auringonsäteet sulattavat lunta Suomen eteläisimmässä kolkassa, mutta konkurssin tehnyt Ruben Waara joutuu jättämään Hangon-kotinsa ja muuttamaan Tapiolaan pieneen vuokrakaksioon.

Huvilanomistajan huolettomien päivien lisäksi taakse jää naisystävä Iines, jonka mukaan yksityisetsivän hommia harrastavan entisen kuljetusalanyrittäjän ja pensionaatinpitäjän suhde kaipaa taukoa. Tapiolaan Waaraa seuraa sekarotuinen Laila. Koiran isäntä on joutunut sairaalaan ja pyytänyt Waaraa viemään sen veljelleen, joka pitää antikvariaattia Tapiolan Oravannahkatorilla. Mutta kun veli löytyy asemalaiturilta kolme luotia kehossaan, Waara huomaa olevansa paitsi koiranomistaja ja divarinpitäjä myös jälleen keskellä sotkuista rikosvyyhteä halusipa sitä tai ei.

Islantilainen syleily on neljäs Ruben Waara -dekkari.

Matti Remes (s. 1955) on rikoskirjailija ja graafinen suunnittelija. Hänen Ruben Waara -teoksensa kuvaavat Hankoa ja sen lähiseutua tavalla, joka on hurmannut lukijat nasevalla sanailulla, lempeällä huumorilla ja yllättävillä juonenkäänteillä.


Lukija: Lauri Kortelainen
Kesto:

3.6

246 arvosanaa

MINNA

5.1.2024

Kaksi ensimmäistä kirjaa olivat kiehtovia. Seuraavat kirjat ovat tylsempiä.

Päivi

30.7.2023

.

Anneli

6.11.2022

Junnaava alku + pitkitetty ja täysin epäuskottava loppu. Tähän päättyy yhteinen tiemme, Ruben Waara.