(78)

Imperium: Rooma 1

äänikirja ja e-kirja


Antiikin Rooma. Taistelu vallasta. Romaanisarja Euroopan syntyvaiheista alkaa vangitsevalla muotokuvalla Cicerosta.

Kunnianhimoinen nuori lainoppinut Cicero tahtoo vallan huipulle, Rooman konsuliksi. Cicero ei kuitenkaan ole sotilas, ei aristokraatti eikä karismaattinen naistenmies. Hänellä ei ole vaikutusvaltaa eikä omaisuuksia, ja hänenlaiseensa nousukkaaseen suhtaudutaan poliittisissa piireissä varauksin. Cicero opettelee eroon änkytyksestään ja harjoittaa väsymättä puhetekniikkaansa. Hän on päättänyt raivata tiensä vallan ytimeen - aseenaan sanat.

”Imperium on Harrisin paras romaani, sen kerronta on kiihkeätahtista, vangitsevaa ja rikasta, ja mikä tärkeintä, sen maailma on kokonainen ja aito.” - The Telegraph


Lukija: Jone Takamäki
Kesto:

4.1

78 arvosanaa

Kristiina

1.12.2022

Hyvä. Vaikka aihetta on käsitelty monin tavoin ja muodoin, pidin tyylistä että kyseessä Tiron kirjoittamat muistelmat. Rooman vaikutus koko maailmanhustoriaan, kulttuuriin, jopa ruokiin on edelleen läsnä. Se antaa aina ajattelemosen aihetta.

Gary

10.9.2022

Loistava kuvaus Rooman Tasavallan viimeisistä vuosista, ajasta jolloin populismi, valta pelit, ahneus ja kunnianhimo teki tuhoa juonittelun siivittämänä. Cicero henkilönä on mielenkiintoinen kirjan henkilöksi, vakiintuneiden sotapäälliköiden sijaan. Lukija on kerrankin hyvä (1.2 x nopeus)