(261)

Ilmaista rahaa kaikille ja muita ideoita, jotka pelastavat maailman

äänikirja ja e-kirja


Elämme ennennäkemättömän vaurauden keskellä, mutta mitä voisimme tehdä paremmin? Vallankumouksellisessa teoksessaan Ilmaista rahaa kaikille Rutger Bregman esittää ratkaisuja maailman suurimpiin ongelmiin.

Perustulo nujertaisi köyhyyden ja tulisi positiivisine vaikutuksineen halvemmaksi kuin nykyinen malli, jossa tuen saamisen valvontaan käytetään huimasti rahaa. 15 tunnin työviikko tasoittaisi eroa ylityöllistettyjen ja työttömien välillä. Rajojen avaaminen maahanmuutolle tekisi maailmasta kaksi kertaa rikkaamman, kun työmarkkinat liikkuisivat vapaasti eikä kehitysapua tarvittaisi.

Ajankohtainen ja innostava teos saa voimansa uraauurtavista tutkimuksista, eloisista anekdooteista ja menestystarinoista. Bregman uhmaa normaalia jakoa poliittisesti oikeaan ja vasempaan laitaan esitellessään ideoita, joiden aika on viimein tullut.

Rutger Bregman (s. 1988) on kirjoittanut myös maailmanmaineeseen nousseen teoksen Hyvän historia (2020).


Lukija: Mikko Toiviainen
Kesto:

4.2

261 arvosanaa

Anonyymi

12.10.2023

Loistava kirja, jossa on loistavia ajatuksia tuettu loistavilla argumenteilla ja loistavilla tapaustutkimuksilla.

Emilia

11.3.2023

Kannanotto köyhyyteen. Kuuntele alku kriittisesti, koska kitjassa ei oteta kantaa rasismiin, skp tasa-arvoon tai verotuksen ym tuomaan epätasa-arvoon

Anonyymi

8.11.2022

Kirja siitä, miksi perustulo on hyvä idea. Olit puolesta tai vastaan, kuuntele tämä! Samalla mainio kuvaus yhteiskunnasta, ihmisestä ja sosiaalipsykologiasta.