(1234)

Hiljainen potilas

äänikirja ja e-kirja


Menestynyt taidemaalari Alicia Berenson ampuu muotikuvaajamiestään useasti kasvoihin eikä sen jälkeen sano enää sanaakaan. Koskaan. Alician elämä ja avioliitto vaikuttivat täydellisiltä, eikä murhateolle löydy minkäänlaista motiivia.

Otsikoihin päätynyt mysteeri kuohuttaa kansaa ja vangitsee myös psykoterapeutti Theo Faberin mielenkiinnon. Alicia on hoidettavana Pohjois-Lontoossa sijaitsevassa oikeuspsykiatrisessa hoitolaitoksessa, ja kun siellä avautuu työpaikka, Theo tarttuu tilaisuuteen empimättä. Hän uskoo voivansa viimein murtaa arvoituksellisen hiljaisuuden. Mutta jos Alicia lopulta puhuu, haluaako Theo todella kuulla totuuden?

Hiljainen potilas on älykäs psykologinen trilleri rakkaudesta, petoksesta ja psyyken särkymisestä. Se syntyi, kun Alex Michaelides päätti kirjoittaa kirjan, jollaisen itse haluaisi lukea. Hänen innoittajiaan ovat Agatha Christie, Alfred Hitchcock, psykologia ja kreikkalaiset tragediat.


Lukija: Panu Kangas
Kesto:

3.8

1234 arvosanaa

Tiina

5.4.2024

Melkein tiesin miten lopussa käy, mutta sitten olin ihan väärässä.

A.

19.3.2024

Aikas ovela.

S

18.3.2024

Lukija niin nariseva, että ihan selkäpiitä riipi ja huomasin miettiväni voisiko ruokaöljyn juominen vähentää narinaa. Kirja melko huttua ja henkilöhahmot jäivät tosi pinnallisiksi. Lopussa oleva käänne oli kirjan parasta antia, mutta en lähtisi suosittelemaan