(1067)

Heinähattu, Vilttitossu ja kielletty kampela

äänikirja ja e-kirja


Heinähatun ja Vilttitossun äiti Hanna Kattilakoski on lukenut uudesta, terveellisestä tavasta syödä, joka perustuu silmien väriin. Vihreäsilmäisille sopivat esimerkiksi kasvikset, sinisilmäisille mustikat.

Vilttitossulta on silmien värin perusteella kielletty kampela. Kun Vilttitossu kuulee tästä, hän huutaa: "Minultahan ei kampelaa kielletä!"

Vilttitossu ottaa rannasta veneen ja lähtee pyydystämään kampelaa Heinähatun kanssa. Onkimisen hässäkässä toinen airo kuitenkin putoaa, ja tytöt haaksirikkoutuvat saareen. Koska kylän poliiseilla Isonavalla ja Rillirouskulla ei ole venettä, Hanna ui saareen tyttöjen turvaksi. Alibullenin neidit ovat sitoneet hänen päähänsä pienen ruokakorin. Perheen isä Matti yrittää antaa kännykällä ohjeita, sillä hän on lukenut lapsena kirjan haaksirikkoutuneesta autiolla saarella: Risto Roopenpojan ihmeellinen elämä. Tytöt viettävät äitinsä kanssa pelottavan yön saaressa. Mutta kuka tytöt pelastaa...?

Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoja rakastetaan niin Suomessa kuin ulkomailla. Heinähattu ja Vilttitossu -sarja aloitti heidän menestyksekkään yhteistyönsä lastenkirjailijoina.


Lukija: Vuokko Hovatta
Kesto:

4.6

1067 arvosanaa

Emilia

14.3.2024

GGoooDD

Marika

28.1.2024

Aivan ihana

Lapset1

11.12.2023

ei hyvä