(43)

Freestyle

äänikirja ja e-kirja


Tanssisalissa Kai on turvassa, siellä hän osaa lentää!

Freestyle on palkitulla Ihana-romaanillaan valloittaneen Terentjevan odotettu uutuus. Katutanssin rytmeihin kirjoitettu säeromaani pohtii ystävyyden ja oman seksuaalisuuden etsimisen kysymyksiä.

Kai ja Mandi eivät muista aikaa ennen tanssia – tai ennen toisiaan. He ovat erottamattomat ystävät, joiden askelkuvioihin tulee yllättäen säröjä, kun Mandi ihastuu tanssikoulun tyttöön. Kai taas ei tiedä kiinnostaako häntä seurustelu ylipäänsä. Kai on kyllästynyt itseään koskeviin olettamuksiin, joiden muotteihin hän ei sovi. Hän on alkanut kuitenkin aavistaa, että hänellekin voisi olla olemassa oma lokero.

Terentjeva kirjoittaa oivaltavasti ja sensitiivisesti aseksuaalisuudesta. Kirjailijan oma tanssitausta sykkii elävänä säeromaanin rytmeissä.

Dess Terentjeva (s.1992) on tamperelainen kirjailija, jonka nuortenromaani Ihana (2021) voitti WSOY:n TaajuusZ-kirjoituskilpailun ja valittiin Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia- sekä Topelius-palkintoehdokkaaksi. Terentjeva on kirjoittanut myös kaksi fantasiakirjaa yhdessä Susanna Hynysen kanssa.


Lukija: Miiko Toiviainen
Kesto:

3.9

43 arvosanaa

Alisa

16.2.2023

Ihana kirja, varsinkin näin tanssijan näkökulmasta tässä kuvaillaan tosi hyvin tanssia ja sitä tunnetta mikä tunne siitä tulee. Yksi tähti lähti kuitenkin pois siksi koska tää kirja loppu jotenki liian nopeesti ja jäi vähä roikkumaa