(1169)

Fadi

äänikirja ja e-kirja


Terrorin jäljet

Vuoden johtolanka -palkinnon voittaja 2023! Kale Puontin viides dekkari Fadi vie Pasilan Myrkyn poliisit huumekaupan ja terrorismin syövereihin peitetehtävässä, jossa on tarjolla vain vääriä vaihtoehtoja.

Poliisin haaviin tarttuu taisteluhuumeena tunnettua Captagonia. Tapauksen yhteydessä saadaan tietoa Suomen kautta Venäjälle kulkevasta pillerikaupasta, jota Pohjoismaissa johtaa irakilaissyntyinen, Helsingin Kalliossa parturiliikettä pitävä Fadi Mohammed.

Samainen nimi kummittelee myös supon listoilla. Fadia epäillään osalliseksi Pariisissa vuonna 1982 tehtyyn terrori-iskuun, mutta vuosikymmeniä onnistuneesti matalaa profiilia pitäneen Fadin sisäpiiriin ei niin vain ujuttauduta keräämään todisteita. Tehtävään tarvitaan soluttautuja.

Viidennessä Pasilan Myrkky -dekkarissa rikosylikonstaapeli Kaartamon ryhmästä värvätään poliiseja mukaan operaatioon, jonka peitemieheksi joutuu keltanokka Ali Yasin. Vastapelurina on Fadi Mohammed, kokenut tappaja ja huumekauppias mutta myös perheenpää ja isoisä, jonka mieltä painaa katumus.

Kale Puonti (s. 1962) työskenteli yli 30 vuotta Helsingissä huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa, ja hän on ollut mukana monissa suurta julkisuutta saaneissa jutuissa. Puonti tunnetaan vakuuttavan realistisesta Pasilan Myrkky -dekkarisarjastaan, jonka viides osa Fadi sai Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnon 2023. Sarjan neljästä ensimmäisestä kirjasta on myyty tv- ja elokuvaoikeudet.


Lukija: Ville Tiihonen
Kesto:

4.2

1169 arvosanaa

Simo

10.3.2024

O

Äiti

25.2.2024

Loistava

Onerva

24.2.2024

vau