(0)

Ett fall för Billie Occassion

e-kirja


När dörren öppnas möts detektiven David Olsson av en kvinna helt klädd i svart. Det var den punkiga och originella sierskan Billie Occassion som stod i dörröppningen, redo att välkomna honom in till sig. Nina Hagens punkdänga "Auf’m Friedhof" pumpade ur högtalarna inifrån lägenheten, och David övervägde en sekund om han skulle vända på klacken och gå därifrån. Men han var ju faktiskt där av en viktig anledning, och kanske var hjälp från den legendariska Billie, enda sättet för honom att få klarhet i allt det hemska som hänt.. Eller?

"Ett fall för Billie Occassion" av Bertil Falk är en av novellerna i antologin "Oskuld?", skrivna av Novellmästarna (2017).

Bertil Falk (1933-) är journalist, författare, filmare och förläggare. Han har bland annat arbetat som reporter på tidningen Kvällsposten, som scripwriter på TV3:s nyhetsredaktion i London och drivit företaget Zen Zat AB. Som författare har han skrivit en lång rad deckare, thrillers, science fiction-böcker och noveller. 2018 tilldelades han Oliver Twist-priset av föreningen Novellmästarna.