(0)

En usko sattumiin: Konsultin testamentti

e-kirja


Näkyvä ja näkymätön johtajuus ratkaisevat ihmisten ja maapallon tulevaisuuden. Ekonomi ja liikkeenjohdon konsultti (LJK ry) Karl-Magnus Spiik tarkastelee kirjassaan johtajuutta henkisyyden näkökulmasta. Tosielämän esimerkit havainnollistavat johtamisen ja vallankäytön onnistumisia mutta myös epäonnistumisia.

Kirjoittaja haastaa kaikki valveutuneet ihmiset pohtimaan elämän todellisuutta. Erityisesti hän kutsuu tähän tehtävään rohkeita nuoria, jotka kyseenalaistavat perinteisiä uskomuksia ja johtamiskulttuureja. Jotka haluavat ymmärtää ihmisenä olemisen syvemmällä tasolla.

Kirjoittaja pohtii uushenkisyyttä yhdistämällä tieteen ja uskontojen lähestymistapoja. Hän tekee teräviä ja kriittisiä huomioita elämästä ja johtamisesta. Lisäksi ääneen pääsevät monet eri aikoina eläneet asiantuntijat, jotka hekin ovat rohkeasti kyseenalaistaneet vallitsevia käsityksiä ja uskomuksia.

Kirjoittaja avautuu myös omasta muutosmatkastaan ja henkisestä heräämisestään. 5-vuotias Karl-Magnus lupasi isoisänsä kuolinvuoteella hoitaa hommat. Mahdottoman lupauksen lunastajasta kehittyi liian suuren vastuun kantaja ja pakonomainen suorittaja. Vasta oman tyttären kuolema sai hänet kohtaamaan sisäisen tuskansa ja kulkemaan kohti sydämen viisautta. ”En usko sattumiin. Kun katson tietäni taaksepäin, näen, miten eri tapahtumat ja ihmiset ovat vaikuttaneet kulkuuni, miten jokin tiedostamaton tarkoitus tai voima on vaikuttanut valintoihini.”