(0)

En ung dam far till Djurgårdsbrunn

e-kirja


I ett rum på Grand Hotel i Stockholm sitter italienaren Edmondo nedsjunken i en fåtölj. Han är hänförd av Stockholms vackra gator och fascinerad av de svenska kvinnorna. Särskilt en ung dam har fångat hans intresse. Den förunderliga Alice med sina drömmande blå ögon som tycktes betrakta något annat, något längre bortom här och nu ...

En ung dam far till Djurgårdsbrunn är en novell- och diktsamling som kretsar kring människor som är ensamma och längtar efter något mer, något annat. Samlingen innehåller En ung dam far till Djurgårdsbrunn, Madame Boucs kärleksmåltid, Var och en sitt yrke, Ljalja, I andra hand, I ateljé Souvenir, Tvärs över gatan, Mot våren, Junis blommor, I skymningen, Hon som gjorde rent. Och även dikten Rummet och diktsamlingen En skål med tårar lyfts mot våren.

Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) var en svensk författare. Hennes författarskap är på flera sätt unikt, framförallt på grund av hennes skildringar av kvinnlig sexualitet och psykisk ohälsa under de första årtiondena under 1900-talet. von Krusenstjernas böcker är ständigt aktuella, och har hyllats av läsare i olika tider.