(105)

Elämäni ranskattarena

äänikirja ja e-kirja


Pitääkö lasillinen samppanjaa lääkärin loitolla?

Ranskattarille elämä on taidetta. Millaista elämää samalla asenteella voisi elää Suomessa?

Myyttinen ranskatar selviytyy rennon huolettomalla asenteella elämän ylä- ja alamäistä ja näyttää aina tyylikkäältä. Miten käy, kun suomalainen perheenäiti kokeilee elämää ranskattarena löytääkseen päiviinsä kauneutta? Mikä on illuusiota ja mistä voimme oikeasti ottaa oppia? Johanna Lindfors sovittaa ranskalaisuutta ylleen kuin Chanelin jakkua, vaikka se tuntuu ajoittain saavuttamattomalta ja liian ylelliseltä. Haparoinnin ja alemmuuskompleksien rinnalla Lindfors tutkii ranskalaisuutta tarkalla silmällä, hurmaantuu taiteesta, muodista ja ruoasta ja huomaa, että ranskalaisnaisten tärkeimmät elämänopit ovat hetkistä nauttiminen ja rohkeus olla oma itsensä.

Johanna Lindfors on 45-vuotias taidehistorioitsija, kirjoittaja ja kahden pojan äiti, joka on työskennellyt taiteen asiantuntijana huutokauppamaailmassa ja museoalalla sekä ollut mukana kiinnostavien kokoelmien muodostamisessa. Ajatus ranskattarista lumosi hänet jo lapsena, kun hän katseli äitiään tiputtamassa parfyymipisaraa ranteelleen. ”Chanelia”, äiti sanoi.


Lukija: Johanna Kokko
Kesto:

3.5

105 arvosanaa

Anna

21.8.2022

Itsekin kirjoittajan tavoin ranskalaisuudesta hiljattain inspiroituneena aloitin kirjan intoa puhkuen. Alku oli lupaava, mutta jotenkin kirja kuitenkin muuttui tylsemmäksi loppua kohden ja alkoi hieman toistaa itseään. Lukija ok.

Veera

9.6.2022

Ihana kirja!